vineri, septembrie 22, 2023
AcasăECONOMIC1,7 miliarde de euro pentru extinderea rețelelor de gaze naturale

1,7 miliarde de euro pentru extinderea rețelelor de gaze naturale

Liberalii s-au reunit luni, 7 februarie, în ședință și au discutat despre pașii ce urmează să fie făcuți pentru ca cele 1,7 miliarde de euro să poată fi accesați de administrațiile locale pentru extinderea rețelelor de gaze naturale.

Prima dintre concluziile ședinței de astăzi este o solicitare pe care o vom face celor două Ministere: Ministerului Energiei și Ministerului Dezvoltării, pentru a cere urgentarea semnării ordinului comun privind finanțarea de 1,7 miliarde de euro, atât de necesară realizării de către administrațiile locale a rețelelor de distribuție a gazelor. Această finanțare de 1.7 miliarde de euro este cea mai mare pe care, vreodată, un Guvern a asigurat-o pentru astfel de investiții, în proiecte care țin de furnizarea gazului metan. Este cuprinsă în Programul Național de Investiții și este atât de necesară, mai ales celor din administrația publică locală pentru a asigura distribuția gazelor naturale. Este evident că la un an de la adoptarea acestei finanțări, în cadrul Programului Național de Investiții, așteptarea lor este mare și răspunsul nostru trebuie să fie pe măsura acestei așteptări”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe.

Programul de extindere a rețelelor de gaze naturale a fost demarat de guvernările PNL. Și în județul Mehedinți există administrații locale care au accesat finanțare.

În luna septembrie 2021, primarul comunei Șimian Constantin Trușcă anunța că a obținut finanțare din fonduri europene pentru proiectul de distribuție a rețelei de gaze naturale. În luna mai a fost semnat contractul de finanțare în valoare de aproximativ 15 milioane de euro pentru dezvoltarea rețelei, care va avea 74 de kilometri, respectiv 3.100 branșamente, care vor fi gratuite. Rețeaua de distribuție va fi extinsă în satele Șimian, Cerneți și Dedovița Nouă.

ARTICOLE SIMILARE