marți, septembrie 27, 2022
AcasăECONOMIC500 de milioane de euro din PNRR pentru finanțarea domeniului microelectronicii

500 de milioane de euro din PNRR pentru finanțarea domeniului microelectronicii

Guvernul a aprobat Hotărârea pentru aprobarea Programului pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile pentru proiectele care se finanţează din cadrul Componentei C9. Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare şi inovare, Investiţia 4, în valoare de 500 milioane de euro.

Totodată, prin acest program va fi susținută participarea României la un proiect important de interes european comun.

Beneficiari direcți și indirecți ai acestui program de finanțare vor fi întreprinderile care își desfășoară activitatea de-a lungul lanțului valoric al microelectronicii: cercetare, producție/furnizare de materii prime, procesare, reciclare.

Prin implementarea proiectelor se creează soluții de conectivitate care să permită transformarea digitală în domeniul microelectronicii și se promovează cele mai eficiente sisteme din punct de vedere energetic și cele mai eficiente infrastructuri de producție.

Totodată, se asigură standarde europene în domeniul securității datelor și cibernetice la fiecare nivel al lanțului valoric al microelectronicii, în special în domeniul comunicațiilor.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va avea rolul de coordonator național și furnizor de ajutor de stat pentru implementarea investiției aferente proiectului de interes european comun, la care România va participa alături de alte state membre ale Uniunii Europene, iar Ministerul Economiei va avea rolul de punct unic de contact și administrator al schemei de ajutor de stat.

Hotărârea stabilește, de asemenea, procedurile și termenele de depunere a proiectelor, criteriile de eligibilitate și cerințele pentru potențialii beneficiari direcți sau indirecți: întreprinderile cu activitate în cercetare, producție/ furnizare de materii prime, procesare, reciclare.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments