În ultima săptămână, poliţiştii de imigrări au emis cetăţenilor străini şi europeni peste 2100 de documente privind şederea sau rezidenţa pe teritoriul României, în diverse scopuri și perioade de timp. Au fost gestionate peste 3700 de cereri de avize de angajare şi aproximativ 2000 de solicitări de viză. S-au înregistrat 250 de cereri de acordare a unei forme de protecţie internaţională, iar pentru 102 persoane au fost întocmite hotărâri de respingere a cererilor.

De asemenea, au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenţionale, cu amendă în valoare de totală de 28.200 de lei, cetăţenilor străini şi angajatorilor pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al străinilor şi angajarea în muncă a acestora.

Astfel, în perioada 11-18 noiembrie, în ceea ce priveşte admisia în România, au fost gestionate aproximativ 2000 de solicitări de viză depuse la misiunile diplomatice din străinătate, dintre care 1308 au fost avizate favorabil. Totodată, au fost înregistrate aproximativ 1900 de cereri de prelungirea a dreptului de ședere pentru diferite perioade de timp. Cetățenilor străini le-au fost emise peste 1700 de permise de ședere temporară și pe termen lung, iar europenilor 390 de certificate și cărți de înregistrarea rezidenței.

Acțiunile polițiștilor de imigrări de prevenire şi combatere a şederii ilegale şi muncii nedeclarate vor continua și recomandăm cetățenilor străini să respecte legalitatea șederii în România și măsurile dispuse de autorități în eforturile de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Related Posts