Președintele României a anunțat că România susține integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană, precum și a Republicii Moldova și a Georgiei.

România?? sprijină pe deplin integrarea Ucrainei??, precum și a Republicii Moldova?? și Georgiei??, în Uniunea Europeană??. Locul acestor parteneri ai UE este în familia europeană, iar România va face tot posibilul pentru ca acest lucru să devină realitate”, a transmis Klaus Iohannis.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat luni o cerere de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. În prezent, Ucraina nu era pe lista ca stat candidat oficial la aderarea la UE, deși a făcut parte dintr-un acord de asociere cu UE (în care ambele părți au convenit să-și alinieze economiile în anumite domenii și să aprofundeze legăturile politice) din 2017.

Pentru a deveni membru al UE este o procedură complexă, iar în condiții normale procesul implică multe negocieri. Un stat trebuie să îndeplinească o serie de condiții pentru a deveni membru al Uniunii Europene.

Related Posts