Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a anunțat că toate cele 24 de ținte și jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) asumate pentru primul trimestru al acestui an sunt îndeplinite din perspectiva responsabilității Guvernului.

A fost un efort de echipă. Mulțumesc tuturor celor implicați! Activitatea noastră va continua în același ritm susținut pentru a valorifica cele aproape 30 de miliarde de euro, bani pe care îi vom investi pentru dezvoltarea României și în beneficiul cetățenilor”, a transmis prim – ministrul României.

Și ministrul Fondurilor Europene Dan Vîlceanu a oferit detalii legate de jaloane.

Primul jalon este la Ministerul Mediului și e domnul ministru aici. Astăzi a fost adoptat în ședința de guvern bugetul pentru Agenția Fondului de Mediu. În acest buget este inclus și acel program, „Prima conectare” și jalonul la această chestiune se referă. la programul „Prima conectare”. Pe valul renovării avem mai multe jaloane. La Ministerul Dezvoltării se referă la ghidurile care au fost deja publicate în Monitorul Oficial de către Ministerul Dezvoltării, jaloanele fiind toate închise. De asemenea, la energie a fost lansat apelul de proiecte privind producția de energie din surse regenerabile. Vă spuneam că la Ministerul de Finanţe există două jaloane deja închise de anul trecut, nu a trebuit să fie niciun act normativ acum. De asemenea, la Ministerul Muncii am avut câteva jaloane, și aici mă refer, pe de o parte, la reforma privind sustenabilitatea Pilonului de Pensii II; este o ordonanță de urgență deja de câteva săptămâni în vigoare şi fusese închis. Astăzi am instituit instrumentul financiar de fonduri pentru fondul de digitalizare, acţiune climatică şi alte domenii de interes. Este un jalon pe care l-a avut de închis Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. De asemenea, este finalizat jalonul de la Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului legat de acele OMD-uri, Organizaţiile pentru Managementul Destinaţiei, care este închis de câteva săptămâni. Şi, tot în colaborare cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Antreprenoriatului, am avut de închis un jalon privind planul de acţiune pentru utilizarea patrimoniului cultural în vederea sporirii competivităţii sectorului turismului din România. Un alt jalon care a fost adoptat astăzi în guvern se referă la intrarea în vigoare a cadrului de reglementare pentru cicloturism, unde Ministerul Dezvoltării este Ministerul de reformă. De asemenea, Ministerul Justiției a avut astăzi un act normativ şi a fost adoptat în guvern, referitor la intrarea în vigoare a hotărârii de guvern de aprobare a strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2022-2025. Agenția Națională pentru Achiziţii Publice a avut un jalon închis încă de anul trecut. La educație sunt trei jaloane care au fost închise”, a explicat ministrul.

Related Posts