Prima Doamnă a SUA Jill Biden sosește vineri, 6 mai, în România.

Prima Doamnă va petrece weekendul de Ziua Mamei călătorind în România și Slovacia pentru a vizita trupele americane, pentru a reafirma relațiile bilaterale puternice cu acești doi aliați NATO, va avea întâlniri cu refugiații ucraineni, va arăta sprijinul poporului ucrainean și va exprima recunoștința pentru eforturile de ajutorare pe care le-au oferit aceste două state. De Ziua Mamei, ea se va întâlni cu mame și copii ucraineni care au fost forțați să-și părăsească țara natală din cauza războiului lui Putin”, anunță biroul de presă al Casei Albe.

Vineri, 6 mai, Jill Biden va vizita Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu (MK) de la Constanța.

Sâmbătă, 7 mai, va avea întâlniri la Guvernul României și la Ambasada SUA de la București. Ulterior, ea se va întâlni cu Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, pentru a-și exprima recunoștința pentru generozitatea și sprijinul României pentru refugiații ucraineni.

La fel ca Jill Biden, după ce a devenit Prima Doamnă, doamna Iohannis și-a păstrat postul de profesoară de engleză. Predă la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, România. În urma întâlnirii cu Prima Doamnă a României, Jill Biden va vizita o școală publică din București care găzduiește studenți ucraineni refugiați. Ea va vorbi cu educatori ucraineni și români și va interacționa cu studenți ucraineni refugiați și studenți români în cadrul clasei. Ulterior, ea va participa la un dialog cu educatoare și mame ucrainene”, mai anunță Casa Albă.

Related Posts