În perioada 22-27 mai, și la nivelul Județului Mehedinți se desfășoară „Săptămâna prevenirii criminalității” în unitățile de învățământ de pe raza municipiului Drobeta -Turnu Severin și Schela Cladovei. 

Scopul acţiunii este reprezentat de creşterea gradului de informare a elevilor în domeniul antidiscriminării, cât și prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor.

În cadrul activităților pe tema prevenirii discriminării, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității și Biroului Siguranță Școlară împreună cu reprezentantul în teritoriu al minorității de etnie romă au purtat discuții cu elevii despre discriminare, formele discriminării, hărțuire și importanța adoptării unei atitudini bazate pe toleranță și acceptare reciprocă, atât în mediul școlar, cât și în comunitate. 

Elevii au fost informați cu privire la organismele cu atribuții în domeniul prevenirii și combaterii discriminării, precum și despre aspectele legislative referitoare la drepturile omului, discriminarea presupunând încălcarea sau restrangerea acestora.

Related Posts