Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență care prevede înființarea unei agenții specializate în investițiile în domeniul sănătății, una din măsurile prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență pentru stimularea investițiilor din domeniu, având termen 30 iunie 2022.

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) va fi o instituție publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Sănătății, finanțată integral de la bugetul de stat. Rolul ANDIS este de a dezvolta infrastructura de sănătate, prin pregătirea, implementarea și finalizarea obiectivelor sau proiectelor de investiții de importanță considerabilă în infrastructura de sănătate.

Ca elemente tehnice, conducerea ANDIS va fi asigurată de către Consiliul de supraveghere și de către președintele și vicepreședintele ANDIS. Din Consiliul de supraveghere vor face parte doi reprezentanți ai Ministerului Sănătății, câte un reprezentant al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și al Cancelariei primului-ministru – numiți prin ordin al ministrului Sănătății, la propunerea conducătorilor instituțiilor respective, și președintele și vicepreședintele ANDIS. Membrii Consiliului de supraveghere nu beneficiază de remunerație pentru activitatea desfășurată în această calitate.

Conducerea de zi cu zi a activității ANDIS este asigurată de președintele și vicepreședintele ANDIS, numiți prin ordin al ministrului Sănătății, în urma unui concurs organizat de Ministerul Sănătății și cu un mandat de 4 ani.

Personalul ANDIS va fi format din funcționari publici și personal contractual, iar numărul de angajați urmează să fie stabilit prin hotărâre de guvern.

Related Posts