Procedura de înregistrare a circulației pe drumurile județene din Mehedinți s-a încheiat ieri, 10 noiembrie. Acțiunea a început în data de 4 aprilie 2022, astfel, timp de aproximativ șase luni, s-a monitorizat traficul, în timp real, pe categorii de vehicule, în intervalul orar 6.00-20.00. 

„Înregistrarea circulației se realizează în 47 puncte, prin aparatul propriu al Consiliului Județean, acțiunea fiind organizată în colaborare cu CNAIR.

Cunoașterea caracteristicilor traficului pe rețeaua rutieră este necesară atât pentru fundamentarea și proiectarea investițiilor rutiere și a lucrărilor de întreținere și reparare a drumurilor, fundamentarea măsurilor de organizare a circulației rutiere și urmărirea dinamicii de evoluție a traficului pe rețeaua rutieră, precum și pentru elaborarea de studii referitoare la evaluarea calității aerului, prin estimarea emisiilor generate de traficul rutier și a impactului asupra mediului”, se arată într-o postare publică, pe pagina Consiliului Județean Mehedinți. 

Related Posts