Noi echipamente de sport au fost puse la dispoziția profesorilor pentru desfășurarea orelor de educație fizică la clasele primare. Acest lucru a putut fi realizat în cadrul unui proiect național intitulat „Kinder joy of moving”, proiect realizat de către un agent economic național în colaborare cu Ministerul Educației.

Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți a distribuit echipamente sportive pentru 20 de unități de învățământ. Astfel, 15 școli din mediul urban și 5 școli din mediul rural au beneficiat de  kituri sportive. Pe lângă acestea, cadrele didactice au primit și materiale igienico-sanitare pentru siguranța copiilor.

„Filozifia acestui proiect se bazează pe jocurile de mișcare și aceste materiale ne sunt extraordinar de necesare pentru desfășurarea acestor jocuri. Fiecare kit conține conuri, cercuri și maieuțe de departajare. Școlile noi implicate din mediul rural, ultimele 5 introduse în proiect, au un pachet mult mai larg față de noi, cele care am beneficiat de aceste materiale anul trecut”, a declarat Marilena Tudor, coordonatorul județean al proiectului.

La nivelul județului nostru, proiectul a fost implementat încă de anul trecut și se aplică doar la clasele primare.

Related Posts