La Liceul Tehnologic „Lorin Sălăgean” și Liceul Tehnologic „Decebal”, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat ieri, 9 mai, activități în cadrul Campaniei de prevenire a portului și folosirii de obiecte periculoase. Scopul campaniei este de a informa elevii, părinții și personalul unităților de învățământ cu privire la infracțiunea de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, consecințele juridice ale acestei fapte penale și riscurile portului sau folosirii unor astfel de obiecte asupra integrității fizice, psihice, sănătății și chiar vieții unor persoane. Campania se derulează în perioada 8 mai – 16 iunie 2023.
„Direcțiile de acțiune ale campaniei sunt:
Organizarea de activități cu caracter informativ-preventiv de către polițiștii mehedințeni, împreună cu cadrele didactice în vederea conștientizării consecințelor
(fizice, psihologice, juridice etc.) faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase;
Dezvoltarea parteneriatului cu cadrele didactice, reprezentanții părinților, reprezentanții elevilor și informarea acestora cu privire la importanța, mecanismul și consecințele sesizării/semnalării faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ.
În perioada septembrie 2022- aprilie 2023, în unitățile de învățământ din județul Mehedinți au fost constatate două infracțiuni de port fără drept de obiecte periculoase”, se arată într-un comunicat al IPJ Mehedinți.

Related Posts