Programul „Salvator din pasiune”, lansat în anul 2016, și-a deschis porțile la nivel național pentru a aduce mai aproape de comunitate pregătirea în domeniul situațiilor de urgență. Astfel, la nivelul ISU Mehedinți, 318 persoane și-au exprimat intenția de a deveni voluntari în cadrul acestui proiect. Pe parcursul timpului, 163 de voluntari au reușit să parcurgă cursurile de prim-ajutor de bază și au dobândit trei competenţe, de a accesa şi activa sistemul de urgenţă, de a recunoaşte urgenţele cu risc vital şi de a acorda primul ajutor de bază până la sosirea echipajelor de intervenţie, precum şi utilizarea defibrilatorului semi-automat. Numai în acest an, 49 de persoane, majoritatea tineri, s-au alăturat pompierilor mehedințeni, prin încheierea unor contracte de voluntariat, însă fără a obţine o contraprestaţie materială.
„Pentru a-şi perfecţiona cunoştinţele şi deprinderile dobândite pe timpul desfășurării orelor de curs, absolvenții vor efectua pregătirea practică sub îndrumarea pompierilor mehedințeni care încadrează echipajele medicale specializate din cadrul subunităților ISU Mehedinți.
După parcurgerea unui număr de 120 ore de pregătire, „salvatorii din pasiune” vor obţine un certificat de voluntariat şi vor putea participa la cursurile de prim-ajutor calificat, descarcerare şi operaţiuni de salvare, organizate în centrele de instruire din țară, având oportunitatea să urmeze aceleași programe de pregătire de care au beneficiat și paramedicii SMURD”, se arată într-un comunicat al ISU Mehedinți.

,

Related Posts