Comuna Șimian va avea centură ocolitoare, ca partea a proiectului drumului de mare viteză Filiași – Drobeta Turnu Severin.

Șimianul va avea centură ocolitoare! la București, în prezența Ministrului Fondurilor Euopene, Marcel Boloș și a Secretarului de stat în Ministerul Administrației și Internelor, Alexandru Marcoci, am semnat acordul de parteneriat încheiat cu Compania Naționala de Administrare a Infrastructurii pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea realizării centurii ocolitoare a Comunei Șimian. Șoseaua de centură va începe de pe Calea Hinovei și va ocoli Simianul și Cernețiul. Ea va prelua traficul dinspre Calafat – DN 56, Craiova -E 70 cu ieșire înspre Tg Jiu- DN 67 și în drumul de mare viteză Filiași-Drobeta Turnu Severin.
Sumele sunt asigurate din fonduri europene, prin PNRR. Acordul de parteneriat semnat este parte integrantă a contractului de finanțare”
, a anunțat primarul Constantin Trușcă.

Edilul mai anunță că a semnat și contractul de finanțare pentru reabilitarea Culei lui Nistor.

Este un alt proiect de suflet al meu și un obiectiv care poate deveni extrem de important pentru turismul din județul Mehedinți. Ca de fiecare dată am avut sprijinul Domnului Ministru al Energiei, Virgil Popescu, căruia îi mulțumim”, a mai transmis primarul liberal al comunei Șimian.

Related Posts