Duminică 14 mai turcii au ieșit la vot pentru a-și alege președintele și parlamentarii. Recep Tayyip Erdogan nu a reușit să câștige majoritatea voturilor așa că se va organiza al doilea tur în data de 28 mai.

Actualul președinte al Turciei a obținut 49,4% din voturi față de 44,8% a lui Kilicdaroglu, potrivit agenției de știri de stat Anadolu, citată de New York Times.

Erdogan rămâne popular în rândul alegătorilor din mediul rural, al clasei muncitoare și al celor religioși, care îl creditează pentru dezvoltarea țării, îmbunătățirea poziției sale internaționale și extinderea drepturilor musulmanilor devotați în statul ferm secular al Turciei.

Kilicdaroglu este un fost funcționar public care a condus administrația de securitate socială din Turcia înainte de a conduce cel mai mare partid de opoziție din Turcia.

Rezultatele parțiale ale alegerilor parlamentare arată că AKP (Partidul Justiție și Dezvoltare, aflat la guvernare) obține cele mai multe voturi, 47,5%, secondat de CHP (Partidul Popular Republican, de opoziție) cu 15,1% din voturi și MHP, (Partidul Mișcarea Populară, partener al AKP-ului la guvernare) cu 14,83% din voturi.

About Author
Mirela Popescu
View All Articles
Check latest article from this author !
Sărbătoare la Tismana! A fost resfințită Biserica ,,Sfântul Ierarh Nicolae”
Cine poate cumula pensia cu alte venituri?
Stațiile ITP se închid!

Stațiile ITP se închid!

septembrie 23, 2024

Related Posts