Meteorologii au emis luni avertizare de cod galben și avertizare de cod portocaliu, valabil inclusiv pentru județul Mehedinți, de instabilitate atmosferică temporar accentuată și averse torențiale.

Începând de luni dimineața, 12 iunie, până marți, 13 iunie, ora 10.00 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Oltenia, sud-vestul și sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Tot de luni, de la ora 10.00, până marți, 13 iunie, ora 10.00, vor fi averse torențiale în județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj și zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș.

În județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Related Posts