Datorită programului Interreg IPA România-Serbia județul Mehedinți va beneficia de fonduri europene.

Ministerul Dezvoltării a anunțat că în cadrul celei de-a doua reuniuni a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Interreg IPA România-Serbia, au fost selectate, în vederea finanțării, 3 proiecte de importanță strategică, în valoare de peste 20 de milioane de euro (fonduri externe nerambursabile), în domeniul managementului frontierei și al sănătății.

În aria eligibilă a Programului sunt cuprinse trei judeţe din România (Timiș, Caraș-Severin și Mehedinţi), precum şi șase districte din Serbia (Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski și Podunavski).

Președintele Consiliului Județean Aladin Georgescu a anunțat că în cadrul acestui program a fost selectat pentru finanțare, un proiect de importanță strategică, în care Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin este partener împreună cu Spitalul Clinic Municipal de Urgență din Timișoara și va achiziționa aparatură și echipamente medicale în valoare de 410 000 euro.

Proiectul are ca scop îmbunătățirea infrastructurii de sănătate din zona de frontieră, inclusiv achiziționarea de echipamente medicale de ultimă generație, precum și digitalizarea serviciilor medicale. Parteneriatul dintre Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin și Spitalul Clinic Municipal de Urgență din Timișoara are ca obiectiv diagnosticarea precoce a diverselor forme de cancer. În acest scop, Spitalul nostru va achiziționa un ecograf și un turn laparoscopie. În cadrul aceleiași ședințe, Comitetul de Monitorizare pentru Programul Interreg IPA România-Serbia a aprobat un alt proiect în care partener este Școala de Perfecționare a Pregătirii Personalului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin și va beneficia de o finanțare de 699.442 euro. Proiectul prin care s-a obținut finanțarea este dedicat managementului frontierelor și are ca scop sporirea siguranței și securității în zona de frontieră, reducerea criminalității transfrontaliere și migrației ilegale și consolidarea capacității instituționale a autorităților implicate în gestionarea frontierelor, inclusiv prin achiziționarea de echipamente specifice”, a explicat președintele CJ Mehedinți.

Related Posts