În cadrul programului ,,Atelierele de Vară Șotron”, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat ieri o activitate informativ-preventivă privind siguranța rutieră, siguranța pe stradă și acasă. Activitatea s-a desfășurat la Școala Gimnazială „Theodor Costescu”, din municipiul Drobeta-Turnu-Severin. Astfel, copiilor le-au fost prezentate normele rutiere care trebuie respectate în calitate de pieton și biciclist.
„Totodată, polițiștii au desfășurat activități în cadrul Campaniei ,, Apelul fals la 112 pune vieți în pericol! Sună responsabil!”, reamintind copiilor că apelul prin 112 trebuie făcut numai în cazuri de urgență, care necesită intervenția promptă a agențiilor specializate de intervenție.
Recomandările polițiștilor mehedințeni pentru copii:
●să circule numai pe trotuare când strada este prevăzută cu acestea;
●să circule numai pe partea stângă a drumului, în sensul de mers, când aceasta nu are trotuare;
●Nu traversați drumul în fugă!
●traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni să nu fie făcută pe bicicletă, ci mergând pe lângă aceasta, după ce, în prealabil, v-ați asigurat că intenția de a traversa a fost observată de conducătorii auto și ca aceștia pot opri în siguranță”, se arată într-un comunicat al IPJ Mehedinți.

Related Posts