Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Politiei de Frontieră Svinița și Sectorului Poliției de Frontieră Orșova – I.T.P.F. Timișoara au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care au descoperit în două autoturisme oprite în trafic, conduse de doi cetățeni români, peste 150 kg pește specia crap și somn.
În data de 24.09.2023, ora 12.30, în urma unei acțiuni, polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Svinița au depistat în trafic pe strada Smochinelor, un autoturism, înmatriculat în România, condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani.
În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unui control al autoturismului, descoperind în interiorul acestuia cantitatea de 42 kg de pește, specia crap şi somn, pentru care şoferul nu deţinea documente legale.
În data de 25.09.2023, ora 14.20, în urma unei acțiuni, polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Orșova au depistat în trafic pe DN 57, un autoturism, înmatriculat în România, condus de un bărbat în vârstă de 67 de ani.
În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unui control al autoturismului, descoperind în interiorul acestuia cantitatea de 110 kg de pește, specia crap, pentru care şoferul nu deţinea documente legale.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul, comercializarea fără documente legale a peștelui, icrelor și a produselor din pește obținute din pescuit.
Întreaga cantitate de pește, în valoare de aproximativ 3.800 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării și predată unor societăți de profil.

Related Posts