ACTIVITĂȚI DEDICATE ZILEI POMPIERILOR

Autor

În fiecare an, în data de 13 septembrie, este sărbătorită Ziua Pompierilor din România. Anul acesta se împlinesc 173 de ani de la „Bătălia din Dealul Spirii”, care consfinţeşte dorinţa naţională de autodeterminare, dusă până la sacrificiu.

Cu această ocazie, premergător Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi organizează puncte de informare preventivă, jocuri sportive și expoziţii cu tehnica şi mijloacele de intervenţie din dotare.

Sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10:00-14:00, pompierii îi aşteaptă pe toţi cei care îşi doresc să fie mai informaţi să li se alăture, vizitând punctele mobile de informare preventivă din cele două centre din municipiul Drobeta Turnu Severin situate pe Bulevardul Mihai Viteazu și Aleea Constructorului, unde cei interesaţi vor putea vedea şi o parte din tehnica şi mijloacele de intervenţie din dotarea pompierilor mehedinţeni, folosite pentru salvarea semenilor, a bunurilor acestora şi a mediului.

De asemenea, atât sâmbătă, cât și duminică, între orele 10:00-14:00, la pădurea Crihala, vor fi organizate activități pentru copii, menite să încurajeze simțul artistic al acestora prin evidențierea unor desene pe asfalt, dar și abilitățile motrice prin desfășurarea unor exerciții de cățărare pe peretele de alpinism.

Astfel, în intervalul orar 10:00-14:00, pompierii mehedințeni vor fi prezenți pe esplanada Crişan din municipiul Drobeta Turnu Severin, unde va fi organizat un punct de informare preventivă şi o expoziţie cu o parte din tehnica de intervenție și accesoriile folosite de pompierii mehedințeni pe timpul misiunilor de salvare.

De ziua lor, pompierii mehedințeni vor deschide porţile tuturor subunităţilor de intervenție, în intervalul orar 10:00-14:00, pentru a familiariza vizitatorii cu specificul misiunilor salvatorilor mehedinţeni, dezvăluindu-le modul de folosire al tehnicii şi accesoriilor din dotare.

Manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România se vor încheia luni, 13 septembrie, cu o serie de activități.

Article Categories:
ACTUAL