vineri, septembrie 22, 2023
AcasăACTUALAndroid 11, gata pentru smartphone

Android 11, gata pentru smartphone

Următoarul Android poate fi instalat şi testat de către dezvoltatori pentru a începe din timp optimizările necesare. Google a anunţat, mai devreme decât ne obişnuise în anii precedenți, disponibilitatea primei versiuni „developer preview” de Android 11.

Cei de la Google spun că s-au concentrat pe securitate şi intimitate. Şi, într-adevăr, una din primele facilităţi ce pot fi observate este posibilitatea acordării temporare drepturilor de acces a localizării.  Componentele  pot fi instalate via Play Store, ca o aplicaţie obişnuită, fără a mai aştepta să treacă prin filtrele producătorului.

Android 11  include câteva funcții noi pentru utilizatori și dezvoltatori. De exemplu, există un nou instrument Conversații care include bule de chat, cum am văzut prima dată pe Android 10 anul trecut, funcții de securitate îmbunătățite și asistență pentru tipuri de ecran noi.

Google grabeste procesul de actualizare Android

Google încearcă astfel să grăbească procesul de actualizare a smartphone-urilor cu Android 11. Au fost făcute optimizări pentru diverse tehnologii noi, printre care conexiunile 5G şi telefoanele pliabile.

Această versiune nu poate fi instalată „over the air”, nefiind lansată pentru utilizatorii obişnuiţi.  Trebuie descărcată de pe site-ul special dedicat de Google şi instalată manual.

În cele din urmă, 5G a început să-și croiască drum către oameni, iar pe tot parcursul anului 2020, tot mai mulți oameni se vor conecta la următoarea generație de date wireless. Pentru a ajuta procesul să fie cât se poate de neted, Android 11 adaugă o „API API dinamică dinamică”.

Pixel 4 XL va primi Android 11 înainte de celelalte telefoane, dar are și un hardware cu adevărat impresionant. Procesorul Snapdragon 855 este o ființă, afișajul AMOLED de 90Hz este o bucurie de privire, iar camerele duale din spate surprind fotografii uimitoare.

Oricare ar fi funcțiile gee-whiz în Android 11, lucrul la care trebuie să acorde atenție va fi stimulentele pentru dezvoltatori să investească mai mult în aplicațiile lor Android.

 

ARTICOLE SIMILARE