vineri, septembrie 22, 2023
AcasăACTUALAnunț important făcut de ministrul Energiei

Anunț important făcut de ministrul Energiei

Ministrul Energiei Virgil Popescu a făcut marți, 1 noiembrie, un anunț important cu privire la rezervele de gaz ale României.

”Astăzi, 1 noiembrie, avem în depozite gaze naturale în procent de 96,52% – 2.963,3 milioane metri cubi. Nu vom avea probleme cu gazele în această iarnă. Populația și economia nu vor avea de suferit”, a transmis ministrul mehedințean.

În cursul lunii octombrie, Virgil Popescu anunța la ședința de lucru cu prefectii unde am discutat cu prim – ministrul Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, alți colegi din ministere și cu prefecții despre pregătirile pentru sezonul rece 2022-2023, că la începutul lunii septembrie am aprobat programul de iarnă.

Stocurile de cărbune în termocentrală – și aici vorbesc în principal de lignit – sunt în parametri normali. Producția de cărbune de lignit a crescut în acest an, practic, cu aproape 900.000 de tone, în ciuda faptului că am avut cariera de la Roșia blocată o perioadă de o lună și jumătate. Tocmai, au crescut stocurile pentru a compensa rezerva din lacurile de acumulare ale Hidroelectricii, lipsă cauzată în special de seceta din această vară. Complexul Energetic Oltenia funcționează cu toate fronturile împinse la capacitate maximă de extracție a cărbunelui. Nu estimăm să avem probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale. În luna octombrie au fost importuri normale de gaze naturale. Din discuțiile pe care le avem cu producătorii și furnizorii de pe piața noastră, există importuri și în luna noiembrie, și în luna decembrie. Vor exista importuri și în luna ianuarie, și în luna februarie, așa că fluxurile pe care le monitorizăm zilnic de intrare și de ieșire din țară a gazelor naturale sunt în parametri normali. Nu s-au observat, practic, perturbări în intrările și ieșirile de gaze naturale. În luna octombrie, fiind o lună în care acumulăm gaze, nu au fost, și bine s-a făcut că nu au fost scoase gaze din depozite, pentru că trebuie să ne să ne pregătim să avem tot mai mare capacitatea de depozitare plină în această iarnă”, mai anunța ministrul Energiei.

ARTICOLE SIMILARE