Apropiat al președintelui PSD Mehedinți, declarat incompatibil

Autor

Alin Chirilă, fostul secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a fost găsit incompatibil, a anunțat marți, Agenția Națională de Integritate.

Conform ANI, Alin Chirilă a exercitat simultan funcția publică de conducere de director executiv adjunct în cadrul Direcției Managementul Proiectelor, Dezvoltare Durabilă, Turism din cadrul Consiliului Județean Mehedinți și funcția de secretar de stat la MDRAPFE.

Dispozițiile art. 94, alin. (1) și (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003

”Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 94, alin. (1) și (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. (2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice […]”, coroborate cu dispozițiile art. 34, alin. (2) din Legea nr. 188/1999, în vigoare până la data de 06 iulie 2018, potrivit căruia „(2) Înalții funcționari publici și funcționarii publici de conducere pot fi numiți în funcții de demnitate publică numai după încetarea, în condițiile legii, a raporturilor de serviciu.”, se arată într-un comunicat de presă al ANI.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Alin Chirilă a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  pe o perioadă de 3 ani

Persoana față de care s-a constatat  starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Alin Chirilă este un apropiat al președintelui PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, care este și președintele Consiliului Județean Mehedinți. De-a lungul anilor, acesta a avut mai multe responsabilități politice în sânul organizației PSD Mehedinți, de la ,,responsabil județean SMS”, membru în Consiliul Național TSD, șef campanie PSD Camera Deputaților – Colegiul Uninominal I – Drobeta Turnu Severin (2008), ș.a.

 

 

Article Categories:
ACTUAL · ULTIMELE ȘTIRI