luni, mai 27, 2024
AcasăACTUALAtenție! Avertizare de cod galben de precipitații însemnate cantitativ

Atenție! Avertizare de cod galben de precipitații însemnate cantitativ

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de precipitații însemnate cantitativ, valabilă inclusiv pentru județul Mehedinți, care a intrat în vigoare marți, 23 aprilie, la ora 10.00, și expiră miercuri, 24 aprilie, la ora 08.00.

În Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură și în zona de deal a Olteniei va ploua, iar la altitudini mari vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă vor fi de 25…35 l/mp și izolat de peste 45…50 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări pe creste, cu rafale de 90…100 km/h.

Totodată, până miercuri, 24 aprilie, la ora 08.00, este valabilă o informare meteo.

Aria ploilor se va extinde dinspre regiunile sudice și va cuprinde treptat toată țara. Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi în general de 15…20 l/mp. La altitudini mari la munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.
Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…80 km/h.

Pe parcursul zilei de miercuri (24 aprilie) vântul va mai avea intensificări temporare în vest și nord-vest și pe arii restrânse în rest, cu viteze în general între 45 și 55 km/h.

ARTICOLE SIMILARE