ATENȚIE: NU APELAȚI ÎNAPOI NUMERELE INTERNAȚIONALE PE CARE NU LE CUNOAȘTEȚI!

Autor

Atenție la apelurile primite de la numere internaționale pe care nu le cunoașteți! Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii  atrage atenția utilizatorilor serviciului de telefonie mobilă asupra apelurilor pierdute sau apelurilor primite de la numere internaționale pe care nu le cunosc, care pot reprezenta posibile tentative de fraudă realizate de persoane necunoscute care încearcă să obțină câștiguri ilegale. Apelând înapoi astfel de numere, utilizatorii pot fi suprataxați, costurile regăsindu-se ulterior pe factura de servicii de telefonie.

Tarifele aplicate acestor apeluri, către numere din țări precum Botswana, Guineea, Guyana, Nepal, Sri Lanka, dar și altele este ridicat, iar costurile se regăsesc, ulterior, pe factura persoanei care apelează.

Utilizatorii care întâlnesc acest tip de fraudă sunt sfătuiți să informeze furnizorul lor de servicii de telefonie și, totodată, să se adreseze Poliției, instituția abilitată de dispozițiile legale în vigoare să investigheze posibilele cazuri de înșelăciune sau de infracțiuni informatice.

Article Categories:
ACTUAL