vineri, septembrie 22, 2023
AcasăLIFESTYLECum să scapi de stările de oboseală și somnolență

Cum să scapi de stările de oboseală și somnolență

Stările semi – permanente de oboseală și somnolență nu trebuie să fie tolerate. E un semnal că trebuie să schimbi ceva în stilul de viață sau, din păcate, semn de boală.

Care sunt cauzele și ce puteți face pentru a scăpa de stările de oboseală și somnolență puteți afla din următoarele rânduri.

Insuficient somn: Asta duce la lipsa de concentrare și poți dezvolta alte boli. Adulții ar trebui să doarmă 7 – 8 ore pe noapte. Dacă ai probleme cu somnul consultă un medic. Dormitorul trebuie să fie zonă ”liberă” de deviceuri, televizor și alte ”distracții”.

Apnee de somn: asta provoacă scurte opriri ale respirației, care duc automat la treziri de scurtă durată. Din cauza asta nu te poți odihni. Consultă un medic, pentru a reuși să tratezi problema.

Nu ai suficientă energie: adică nu mânănci ce trebuie. O dietă echilibrată te ajută să îi oferi corpului energia de care are nevoie.

Anemia poate fi o cauză a stării de oboseală, mai ales la femei. Pe perioada menstruației, din cauza pierderii de sânge, ne putem alege cu deficiență de fier. Asta poate fi ”reparată” cu suplimente de fier sau consumând alimente bogate în fier.

Depresia nu este doar o boală emoțională. Poate provoca stări de oboseală. Nu ignora semnele, mergi la medic.

Hipotiroidism: suprastimularea glandei tiroide provoacă oboseală. Mergi la medicul endocrinolog pentru a vedea dacă ai probleme.

Consumul exagerat de cofeină duce la stări de oboseală, prin suprastimulare. Poate crește bătăile inimii. Așa că ai grijă la consumul de băuturi care conțin cofeină.

Infecții ascunse ale tractului urinar pot provoca stări de oboseală. Fă un test pentru a te asigura că nu suferi de așa ceva.

Diabetul provoacă stări de oboseală. Tot așa, mergi la medic.

Deshidratare: nu uita să consumi cât mai multă apă.

Bolile de inimă provoacă stări de oboseală în timpul activităților zilnice. Nu ignora aceste semnale. Din nou, mergi la medic.

Alergii alimentare pe care nu le-ai depistat la timp pot provoca stări de somnolență. Încearcă să identifici dacă ai astfel de probleme.

Fibromialgie: dacă starea de oboseală durează mai mult de 6 luni și este severă că nu îți poți duce la îndeplinire cum trebuie activitățile zilnice este un sindrom al acestei boli. Consultă un specialist pentru a vedea care sunt soluțiile.

ARTICOLE SIMILARE