vineri, septembrie 29, 2023
AcasăACTUALDe „bobotează”, jandarmii mehedințeni asigură ordinea și siguranța publică

De „bobotează”, jandarmii mehedințeni asigură ordinea și siguranța publică

Cu ocazia sărbătoririi Botezului Domnului, credincioșii se vor strânge în număr mare la lăcașele de cult din județul Mehedinți. Astfel, forțele de ordine vor fi angrenate în misiuni pentru asigurarea și menținerea climatului  de ordine și siguranță publică. De asemenea, cei prezenți trebuie să respecte măsurile sanitare specifice pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-Cov-2.

Jandarmii vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingerea normelor de convieţuire socială, pe timpul deplasării participanților de la lăcaşurile de cult către Portul Drobeta Turnu Severin, unde se va organiza slujba de sfinţire a apei.  În zona de distribuire a apei sfințite, vor fi realizate culoare de acces pentru asigurarea condițiilor optime de desfășurare a activităților religioase, în vederea prevenirii aglomerărilor de persoane sau altor incidente.  

Măsurile de ordine publică vor fi asigurate în zona lăcașurilor de cult din municipiile Drobeta Turnu Severin și Orșova precum și în localitățile Gruia și Șimian, pe perioada desfășurării manifestărilor religioase care se organizează cu ocazia sărbătoririi Botezului Domnului.

Jandarmeria Mehedinţi transmite participanților următoarele recomandări:

– să manifeste calm şi înţelegere faţă de măsurile stabilite de organizatori;

– să acorde atenţie sporită la modul de asigurare a bunurilor personale;

– să evite implicarea în conflictele de orice natură;

– să acorde atenție la măsurile de protecție sanitare specifice activităților religioase (purtarea măștii de protecție în zonele aglomerate, distanțarea fizică față de alte persoane, dezinfectarea mâinilor).

ARTICOLE SIMILARE