vineri, septembrie 22, 2023
AcasăPOLITICDeputatul Alin Chirilă: PSD susţine creşterea la 7% din PIB a fondurilor...

Deputatul Alin Chirilă: PSD susţine creşterea la 7% din PIB a fondurilor pentru realizarea investiţiilor

Parlamentarul mehedințean Alin Chirilă a declarat că PSD susţine creşterea la 7% din PIB a fondurilor pentru realizarea investiţiilor necesare în toate comunităţile locale din ţară.


Săptămâna trecută am văzut un întreg iureş al colegilor de la USR care au sărit ca arşi atunci când Guvernul şi-a exprimat intenţia de a majora bugetul proiectului „Anghel Saligny”. Au venit cu aceeaşi marotă populistă a baronilor locali, la care s-ar duce banii publici alocaţi în acest instrument de investiţii la nivel local. Ceea ce mă surprinde pe mine este că cei care acuză sunt chiar beneficiarii acestui program. Adică, deşi în presă acuză că e un program rău, care drenează banii publici în buzunarele baronilor locali, primarii USR au aplicat cu toţii pentru a lua bani pentru investiţii în beneficiul comunităţilor pe care le conduc. Ceea ce mă dezgustă şi mai mult e că atunci când PSD creştea veniturile şi nivelul de trai ai românilor, cei de la USR ne acuzau că nu alocăm suficient pentru investiţiile publice. Acum însă, când ajungem cu această suplimentare la 7% din PIB pentru investiţii, cei de la USR nu mai ştiu ce să facă pentru a compromite acest program”, a declarat deputatul PSD Alin Chirilă.

Totodată, parlamentarul social democrat îi critică în termeni duri pe cei de la USR.

”În goana electorală, liderii USR critică orice lucru bun din această ţară, doar, doar vor mai smulge nişte voturi din anumite nişe sociale. Critică orice, atacă orice, distrug totul, fără a pune nimic în loc, fără a veni cu soluţii, fără a propune o viziune de dezvoltare pentru România. Dar lumea s-a convins cum stau lucrurile. Toată această politică de „Gică contra” a ţinut până au ajuns la guvernare, iar lumea s-a lămurit imediat de incapacitatea administrativă a USR, care a făcut haos şi scandal permanent în domenii esenţiale: la Sănătate nu au livrat nimic, nici la Transporturi, nici la Justiţie şi au eşuat lamentabil în Economie, afectând mii şi mii de IMM-uri prin blocarea unor programe de susţinere a antreprenorilor români. Eu nu ştiu dacă am mai văzut undeva o ipocrizie atât de mare şi de populistă. Acum sunt două variante posibile. Ori toţi primarii USR sunt nişte baroni locali care fură banii publici, iar atunci m-aş fi aşteptat să faceţi o şedinţă la partid să-i excludeţi pe baronii USR-işti care vă strică blazonul nepătaţilor din politica românească. Ori, cei din conducerea USR habar n-au cât de util este acest instrument de investiţii la nivel local. Și pentru că aţi vorbit de împărţirea banilor pe criterii politice, stimaţi colegi de la USR, vă mai amintiţi celebra Anexă 7.03, când primarii voştri au beneficiat de acele fonduri, împărţite fix după ponderea politică pe care o aveaţi în acea coaliţie de guvernare? Cum puteţi acum să mai vorbiţi de alocări politice?”, a subliniat parlamentarul social-democrat.

ARTICOLE SIMILARE