vineri, septembrie 22, 2023
AcasăACTUALDUMITRU MĂRCULESCU: TAXA PENTRU PODUL CERNAVODĂ-FETEȘTI VA FI ELIMINATĂ

DUMITRU MĂRCULESCU: TAXA PENTRU PODUL CERNAVODĂ-FETEȘTI VA FI ELIMINATĂ

Ieri, 16 noiembrie, în Comisia de Industrii, s-a făcut un prim pas pentru eliminarea taxei pentru podul Cernavodă-Fetești. Dumitru Mărculescu, deputatul P.N.L. de Mehedinți, a votat această inițiativă prin care românii să nu mai fie obligați să plătească această taxă pe pod. 

Consider că este de datoria noastră să venim cu măsuri prin care să sprijinim turismul, să îi ajutăm pe oameni și să le luăm din poverile fiscale pe care le au în prezent.

Această taxă, în valoare de 13 lei pentru autoturisme, este una discriminatorie. Asta pentru că oamenii erau nevoiți să plătească o taxă suplimentară pentru a trece podul de la Fetești, deși plăteau deja și rovinieta.

În ultimele luni s-au purtat mai multe discuții cu privire la această măsură. Din păcate, niciodată nu am ajuns să dăm și un vot, pentru că foștii parteneri de la USR, prin vocea lui Cătălin Drulă, s-au împotrivit eliminării taxei.

Această taxă pe pod a fost instituită din rațiuni pur financiare. Însă, sunt convins că, deși eliminăm taxa, bugetul de investiții și reparații, instituit de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, nu va fi afectat în niciun fel.”,

a transmis într-o postare publică pe pagina sa oficială Dumitru Mărculescu, deputat P.N.L. de Mehedinți. 

Suprataxare îi afecta, în primul rând, pe transportatori, dar și pe zecile de mii de turiști care merg pe litoralul Mării Negre.

ARTICOLE SIMILARE