EDILUL COMUNEI PRUNIȘOR, DECLARAT INCOMPATIBIL

Autor

 

Sentință definitivă în dosarul primarului comunei Prunișor. Potrivit hotărârii judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție, Emilian Cornel Vîlcu, actualul primar al comunei Prunișor, din județul Mehedinți, a fost declarat incompatibil.

„Respinge excepţia nulităţii recursului invocată de intimatul-reclamant. Admite recursul formulat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr. 386 din 21 octombrie 2019 a Curţii de Apel Craiova, Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi, în rejudecare, respinge acţiunea reclamantului ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată astăzi, 23 septembrie 2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”, conform hotărârii judecătorilor. 

Dosarul a început în urmă cu 2 ani, fiind soluționat de judecători în data de 23 septembrie. Acesta a fost pus pe rol la Înalta Curte de Casație și Justiție, în urma comunicatului emis de către Agenția Națională de Integritate.

În perioada deținerii funcției publice de conducere de inspector șef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinți, a candidat la alegerile locale din data de 11 iunie 2017 pentru funcția de primar al comunei Șimian, Județul Mehedinți, încălcând astfel dispozițiile art. 34, alin. (3) din Legea nr. 188/1999, în vigoare la data evaluării.”

Conform Codului Administrativ, în toate cazurile de încetare înainte de termen a mandatului de primar, prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului edilului. Ordinul are la bază un referat semnat de secretarul general al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale, precum și actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului. 

Article Categories:
ACTUAL