FERMIERII ROMÂNI, LIDERI LA PRODUCȚIA DE CEREALE ȘI OLEAGINOASE

Autor

Fermierii români sunt lideri la producția de cereale și oleaginoase în acest an. Rating-ul „excepțional” pentru recolta agricolă din anul 2021 acordat României de către GEOGLAM (Group on Earth Observations Global Agricultural Monitoring Initiative) este confirmat de rezultatele obtinuțe de către fermierii români. Până la această dată, culturile „vedetă” ale anului 2021 care plasează fermierii din România pe poziția de lider sunt: grâul, orzul și rapița.

Conform datelor operative din data de 16 august 2021, producția totală de grâu recoltată este de 11,33 de milioane de tone, fiind cea mai mare producție înregistrată de la data aderării României la Uniunea Europeană. Producția totală de orz se situează în anul 2021 la un nivel record de 1,88 de milioane de tone fiind cea mai ridicată începând cu anul 2007. Și la celelalte cereale: secară, triticale, orzoaică, ovăz, mei, hrișcă, etc., s-au obținut producții bune, astfel că producția totală de cereale până în prezent depășește 15 milioane tone.

La rapiță în anul 2021 s-a înregistrat cea mai mare producție medie la hectar, 3.022 kg/ha, din 2007 și până în prezent, datorită soiurilor folosite, aplicării tehnologiei adecvate, cât și a condițiilor agro-meteorologice favorabile.

Article Categories:
ACTUAL