vineri, septembrie 22, 2023
AcasăACTUALFOCAR DE PESTĂ PORCINĂ, ÎN MUNICIPIUL DROBETA TURNU SEVERIN

FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ, ÎN MUNICIPIUL DROBETA TURNU SEVERIN

Food safety, preparing sample of red meat for analysis

A fost descoperit un nou focar de pestă porcină africană, în municipiul Drobeta Turnu Severin. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți s-a întrunit ieri, 4 noiembrie, în ședință extraordinară, pentru aprobarea programului de măsuri al Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mehedinţi privind combaterea focarului de Pestă Porcină Africană din Drobeta Turnu Severin, precum și măsurile care se impun în zonele de restricție.

„În data de 1 noiembrie 2021, a fost confirmată prezenţa virusului Pestei Porcine Africane într-o exploataţie din Drobeta Turnu Severin, unde au fost recoltate probe de organe la un porc mort. Exploataţia a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, şi a mijloacelor de transport, precum şi dezinfecţia exploataţiei.”,

se arată într-o postare publică, pe pagina oficială a Instituției prefectului județului Mehedinți. Investigațiile epidemiologice nu au relevat eventuale exploatații de contact.

ARTICOLE SIMILARE