vineri, decembrie 8, 2023
AcasăACTUALIohannis, despre criza ruso - ucraineană: Suntem uniți, rămânem uniți, știm ce...

Iohannis, despre criza ruso – ucraineană: Suntem uniți, rămânem uniți, știm ce avem de făcut și, orice se va întâmpla, vom reacționa adecvat împreună

Președintele Klaus Iohannis a declarat că la Bruxelles a avut o întâlnire în format Consiliu European, dedicată situației de la granița Ucrainei cu Rusia.

Am avut o întâlnire foarte bună și cea mai importantă concluzie din întâlnire pe Ucraina și Flancul Estic a fost că trebuie să rămânem uniți. Trebuie să rămânem uniți și în eforturile diplomatice, și în eforturile economice, și evident că suntem între timp pregătiți să luăm orice măsură se impune, împreună, atunci când situația în teren se schimbă. Repet, suntem uniți, rămânem uniți, știm ce avem de făcut și, orice se va întâmpla, vom reacționa adecvat împreună. Este cel mai important mesaj și cel mai puternic mesaj”, a declarat președintele României.

Klaus Iohannis a explicat că în cazul în care situația se înrăutățește există măsuri pregătite.

Dacă situația se schimbă, cum am spus și înainte, reacțiile pe care le vom avea vor fi reacții comune, deci nu va reacționa fiecare țară separat, ci Uniunea Europeană are pachete de reacții pregătite și acestea vor fi puse în practică. Dar, sigur, fiecare are și probleme foarte concrete. De exemplu, noi avem peste 600 de kilometri de graniță cu Ucraina și este posibil să apară un flux de migranţi. Și, da, suntem pregătiți pentru această situație. În chestiuni de impact economic, suntem pregătiți. Avem și noi măsuri specifice pregătite, dar trebuie să știm foarte clar. Noi ne dorim o soluție diplomatică. Nu-și dorește nimeni o soluție de tip sancțiuni, ci ne dorim ca această situație de pe Flancul Estic să fie detensionată prin dezescaladare și prin calmarea tensiunilor”, a transmit președintele României.

ARTICOLE SIMILARE