vineri, septembrie 22, 2023
AcasăACTUALJandarmii Mehedințeni, mereu la datorie!

Jandarmii Mehedințeni, mereu la datorie!

Jandarmii mehedințeni asigură paza și protecția la 28 de obiective aflate în responsabilitate, dintre care două sunt de importanță majoră pentru economie. Indiferent că vorbim de asigurarea pazei și protecției la Sistemul Hidroenergetic și de Navigație de la Porțile de Fier I, Porțile de Fier II, obiectivul Romag Prod sau a transporturilor cu caracter special, misiunile pe această linie ocupă o pondere de 60% din totalul misiunilor unității.

Unele dintre aceste obiective sunt de importanță majoră pentru economie, altele sunt instituții în care se desfășoară activități care presupun interacțiune și comunicare cu cetățenii, iar vigilența jandarmilor aflați în serviciu contribuie la menținerea unui sentiment de siguranță al oamenilor care trec pragul acestor instituții.

Obiectivele la care jandarmii asigură paza și protecția sunt situate în municipiile Drobeta Turnu Severin, Orșova, precum și pe raza județului Mehedinți în orașele Baia de Aramă, Strehaia și Vînju Mare, iar pentru buna desfășurare a misiunilor, sunt angrenați, zilnic, peste 100 de jandarmi.

În cursul anului precedent, atât în ceea ce privește paza obiectivelor, cât și protecția transporturilor aflate în responsabilitate, nu s-au înregistrat evenimente negative sau situații de forțare a obiectivelor. Astfel, în perioada menționată, s-a asigurat paza și protecția celor 28 de obiective aflate în responsabilitate, precum și protecția a peste 600 de transporturi cu caracter special, de valori, armament sau muniție în folosul unității. 

ARTICOLE SIMILARE