MĂNĂSTIREA TOPOLNIȚA A PRIMIT VIZITA A DOI IERARHI

Autor

Mănăstirea Topolnița a primit ieri, 16 septembrie, vizita a doi ierarhi, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului și Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei care au slujit aici Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur. Vizita a fost prilejuită de săvârșirea Sfintei Liturghii și a parastasului de 2 ani pentru părintele Arhimandrit Pavel Nicolăescu. 

Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur a fost oficiată la altarul de vară al sfintei ctitorii care dăinuie aici de aproape 400 de ani. După slujba Sfintei Liturghii a fost oficiat parastasul, în fața altarului de vară, de către ierarhii și preoții slujitori împreună cu toți cei prezenți.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului care a ținut să fie aici în această zi, fiind prieten apropiat al Preasfințitului Părinte Nicodim și al întregii familii Nicolăescu. În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a vorbit despre părintele Pavel și a îndemnat la rugăciune cu nădejde de mântuire pentru cei trecuți la Domnul.

Article Categories:
ACTUAL