MĂSURI DE PROTECȚIE, DE BAZĂ, ÎMPOTRIVA NOULUI CORONAVIRUS

Autor

În următoarele rânduri, veți regăsi câteva măsuri de protecție, de bază, împotriva  noului coronavirus.

Spălați-vă frecvent pe mâini

Curățați-vă regulat și bine mâinile cu o soluție pe bază de alcool sau spălați-le cu apă și săpun.

De ce? Spălarea mâinilor cu apă și săpun sau folosirea soluției pe bază de alcool ucide virusurile care pot fi pe mâinile tale.

Menținerea distanțării sociale

Mențineți distanța de cel puțin 1 metru între tine și oricine tușește sau strănută.

De ce? Când cineva tușește sau strănută, pulverizează mici picături de lichid din nas sau gură, care pot conține virus. Dacă sunteți prea aproape, puteți inspira din picături, inclusiv virusul COVID-19, dacă persoana care tușește are boala.

Evitați să atingeți ochii, nasul și gura

De ce? Mâinile ating multe suprafețe și pot ridica viruși. Odată contaminate, mâinile pot transfera virusul la ochi, nas sau gură. De acolo, virusul îți poate intra în corp și te poate îmbolnăvi.

Exersați igiena respiratorie

Asigurați-vă că și dumneavoastră și oamenii din jurul dumneavoastră urmați o igienă respiratorie bună. Aceasta înseamnă să-ți acoperi gura și nasul cu batista sau șervețelul atunci când tușești sau stranți. Apoi aruncați imediat batista sau șervețelul.

De ce? Picăturile răspândesc virusul. Urmărind o igienă respiratorie bună, protejezi oamenii din jurul tău de virusuri, cum ar fi răceala, gripa și COVID-19.

Toate aceste măsuri  de protecție sunt de bază împotriva  noului coronavirus.

Dacă aveți febră, tuse și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală din timp

Rămâi acasă dacă te simți rău! Dacă aveți febră, tuse și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală și apelați în avans. Urmați indicațiile autorității locale de sănătate.

De ce? Autoritățile naționale și locale vor avea cele mai actualizate informații despre situația din zona dumneavoastră. Apelarea în avans vă va permite furnizorului de servicii medicale să vă direcționeze rapid către unitatea de sănătate potrivită. Acest lucru vă va proteja și va ajuta la prevenirea răspândirii virusurilor și a altor infecții.

Rămâneți la curent și urmați sfaturile oferite de furnizorul de servicii medicale

Rămâneți la curent cu ultimele noutăți despre COVID-19. Urmați sfaturile oferite de furnizorul dumneavoastră de asistență medicală, de autoritatea națională și locală de sănătate publică sau de angajatorul dumneavoastră despre cum să vă protejați pe voi și pe ceilalți de COVID-19.

De ce? Autoritățile naționale și locale vor avea cele mai noi informații cu privire la răspândirea COVID-19 în zona dumneavoastră. Acestea sunt cele mai în măsură pentru a vă sfătui despre ce ar trebui să facă oamenii pentru a se proteja.

 

Article Categories:
ACTUAL · LIFESTYLE