vineri, septembrie 29, 2023
AcasăACTUALMERSUL PE JOS NE FACE MAI SĂNĂTOȘI

MERSUL PE JOS NE FACE MAI SĂNĂTOȘI

Exercitiile fizice, făcute constant,  pot aduce imbunatatiri considerabile starii noastre de sanatate, fizica si psihica. Pot prelungi viața, ne pot feri de bolile de inimă, reduc anxietatea și depresia

Se pare ca, pentru a ne putea bucura de beneficiile de mai sus, poate fi de ajuns sa iesim zilnic la o scurta plimbare.

Simplul mers pe jos, practicat zilnic, poate produce schimbari in bine vizibile in viata noastra. Studiile din ultimii ani pe această temă au arătat că mersul pe jos ne face mai sănătoși, mai puțin depresivi și sporește actul creator.

În secolul vitezei, când apelăm la tot felul de mijloace de transport există din ce în ce mai multe recomandări să ne întoarcem la origini, la mersul pe jos, care se dovedește a fi ”miraculos”.

Nu este deloc iesit din comun ca medicul sa “prescrie pe reteta”, pe langa tratamentul medicamentos, si mersul pe jos. Numeroși medici afirmă că mersul pe jos are efecte nu doar asupra fizicului, ci și asupra psihicului, creând o stare de relaxare.

Atunci când suntem în mișcare simțurile noastre se activează, iar creierul nostru reactionează pozitiv la schimbările din corp.

Recomandarea e ca cel puțin 30 de minute pe zi să facem plimbări, în aer liber, la o viteză constantă.

ARTICOLE SIMILARE