luni, februarie 26, 2024
AcasăACTUALMeteo: Cum va fi vremea în luna martie

Meteo: Cum va fi vremea în luna martie

Meteorologii au realizat o prognoză estimativă pentru perioada 21 februarie – 21 martie.

În ultima săptămână a lunii februarie, 21 – 28 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Iar regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 28 februarie – 07 martie 2022 temperaturile medii se vor situa peste cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice și în vestul și nord-vestul extrem al țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai
ales în cele sud-vestice.

În săptămâna 07 – 14 martie temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile estice, iar în rest vor fi în general apropiate de mediile climatologice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă în toate regiunile, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în cele centrale.

În săptămâna 14 – 21 martie mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile estice. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, în toată țara.

ARTICOLE SIMILARE