vineri, septembrie 22, 2023
AcasăACTUALMeteo: Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

Meteo: Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

Meteorologii au făcut estimările meteorologice pentru patru săptămâni, inclusiv date despre temperatura aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

În săptămâna 18 – 25 iulie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în cele vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 25 iulie – 1 august temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

În săptămâna 1 – 8 august temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sud-vest. Regimul pluviometric va fi local deficitar în jumătatea vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 8 – 15 august mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

ARTICOLE SIMILARE