vineri, septembrie 22, 2023
AcasăACTUALMeteo: Furtuni și caniculă în Mehedinți

Meteo: Furtuni și caniculă în Mehedinți

Meteorologii au emis o nouă avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică inclusiv pentru județul Mehedinți care este valabilă miercuri, 24 august, până la ora 21.00.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată local în zonele montane, Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia și vestul Munteniei. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Totodată, este valabilă și o avertizare de cod galben de caniculă valabilă pentru zilele de 24, 25, 26 și 27 august.

Miercuri (24 august), local în Moldova, Dobrogea și Muntenia, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Pe arii restrânse va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19…21 de grade.

Joi, vineri și sâmbătă (25, 26, 27 august) în vestul, sudul și estul teritoriului disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade.

ARTICOLE SIMILARE