luni, mai 27, 2024
AcasăECONOMICMinistrul Economiei Virgil Popescu anunță prelungirea termenului de eliberare a Certificatelor de...

Ministrul Economiei Virgil Popescu anunță prelungirea termenului de eliberare a Certificatelor de Situație de Urgență

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu a anunțat joi, 14 mai, că termenul de obținere a Certificatelor de Situație de Urgență tip 2 a fost prelungit până la 15 iunie 2020.

La propunerea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Ordonanță de Urgență, a fost adoptată măsura extinderii perioadei de emitere, și după data de 14 mai, a Certificatelor de Situație de Urgență tip 2 (Galben), precum și introducerea ca referință și a lunii mai 2020 pentru diminuarea veniturilor sau încasărilor cu minimum 25% față de media lunilor ianuarie și februarie 2020.

Așa cum am mai spus, nevoile operatorilor economici sunt extrem de importante pentru noi întrucât ele dau pulsul real al economiei în această perioadă. Am venit în întâmpinarea solicitărilor concrete ale acestora și prelungim termenul de obținere a Certificatelor de Situație de Urgență de tip II, galben, pentru aceia dintre operatorii economici ale căror venituri sau încasări au fost afectate de criza generată de răspândirea coronavirusului SARS–CoV-2. Ne dorim ca un număr cât mai mare dintre ei să obțină un astfel de certificat pentru a le fi mai ușor să se reintegreze în circuitul economic contribuind, astfel, la demersul de repornire a economiei”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

Astfel, operatorii economici care au înregistrat diminuarea veniturilor sau a încasărilor cu minimum 25% în luna martie, aprilie sau mai 2020, prin raportare la media lunilor ianuarie și februarie 2020 pot solicita online, accesând aplicația csu.prevenire.gov.ro, până la data de 15 iunie 2020, eliberarea Certificatelor de Situație de Urgență.

Articolul precedent
Articolul următor
ARTICOLE SIMILARE