MITURI DESPRE CORONAVIRUS

Autor
Pe pagina oficială, Ministerul Apărării Naționale prezintă câteva mituri despre coronavirus.
????????????? ???? ??????? ?? ??????????? ????????
????. Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății spun că noul virus poate fi transmis în orice condiții climatice. Respectați măsurile de igienă și evitați persoanele cu simptome de viroză indiferent de vreme.
?????????, ??? ?̂? ????? ?? ?????????????
????. Coronavirusul, care provoacă COVID-19, nu poate fi ținut la distanță cu usturoi, dar poate ține persoanele la distanță.
????????????? ?????̆ ???? ?????????? ??̂???????
????. Oricine se poate infecta, dar persoanele în vârstă, care au alte boli asociate, sunt mai vulnerabile.
? ???? ????????? ??????? ??????????
????. Temperatura normală a corpului rămâne în jurul valorii de 37 de grade Celsius, indiferent de temperatura apei de baie.
?? ????? ??? ??????????? ?? ?? ????????? ????????? ??? ?????
????. Specialiștii OMS spun că este puțin probabil ca acest virus să poată supraviețui transportului din China spre alte continente.
????̆ ?-?? ???????? ?? ?????-??, ???? ????
????. Poți să contractezi din nou boala. Chiar dacă ai urmat un tratament în urma căruia ai fost vindecat, te poți îmbolnăvi iar de COVID-19 dacă nu respecți normele de igienă.
???? ??????????? ????? ?? ???????? ?? ?̦?̂??̦???
????. Noul coronavirus nu poate fi transmis prin înțepăturile țânțarilor, spun specialiștii OMS. „Noul coronavirus este un virus respirator care se răspândește, în mod special, prin picăturile generate când o persoană infectată strănută sau tușește, ori prin picăturile provenite din salivă sau din nas”.

SURSA: mapn.ro

FOTO: mapn.ro

Article Categories:
ACTUAL