MODERNIZAREA SISTEMULUI NAȚIONAL EURODAC

Autor

Inspectoratul General pentru Imigrări derulează activități în cadrul proiectului „Extinderea, dezvoltarea și modernizarea sistemului național EURODAC”, finanțat prin Programul Național – Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare. Proiectul se derulează în perioada 2021-2022 și are o valoare de peste 9.000.000 de lei.

Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea condițiilor de recepție, creșterea calității procedurii de azil și combaterea migrației ilegale. Scopul acestuia îl reprezintă extinderea și modernizarea sistemului național EURODAC prin achiziționarea de hardware și software.

Astfel, vor fi achiziționate 52 de stații fixe de amprentare, 12 stații portabile de amprentare, 6 stații de lucru cu monitor și UPS, 11 calculatoare portabile, 25 de echipamente pentru rețea, 6 servere și alte bunuri necesare bunei funcționări a sistemului.

De asemenea, se va avea în vedere instalarea și configurarea noilor echipamente, cele utilizate în prezent fiind relocate într-un alt sediu al Inspectoratului General pentru Imigrări unde vor funcționa ca sistem de backup, capabil ca în orice moment să preia, în mod automat, funcționalitățile sistemului.

Article Categories:
ACTUAL