MODIFICĂRI PENTRU WINDOWS 10

Autor

Microsoft a anunțat o nouă serie de modificări pentru Windows 10.  Acestea ar trebui să facă colectarea telemetriei un proces care are mai mult sens să înainteze și să permită utilizatorilor să facă o alegere mai bună în ceea ce privește nivelul de securiate.

Windows 10 a făcut mult timp obiectul criticilor cu privire la tipurile de date care sunt colectate de la calculatoare, în principal din cauza faptului că Microsoft preia tot ceea ce poate de la utilizatorii săi. Situația începe să se schimbe, iar cei care nu vor ca Windows 10 să trimita la Microsoft chiar totul despre calculatoarele lor, vor avea posibilitatea de a limita totul doar la informațiile necesare, ceea ce este o veste extrem de bună.

Setări pentru datele de diagnostic

Momentan, există patru setări pentru datele de diagnostic numite Securitate, Bază, Îmbunătățit și Complet. Microsoft renunță la nivel îmbunătățit și redenumește celelalte versiuni pentru o abordare mai simplificată.

Nivelul de securitate va fi denumit „Date de diagnosticare oprite”, în timp ce configurația de bază devine „Date de diagnostic obligatorii”. Nivelul complet, care este alegerea necesară pentru ca persoanele fizice să continue să primească compilări în programul Windows Insider, este redenumit „Date opționale de diagnostic”.

Treceți la Complet pentru a obține previzualizări

„Ca parte a acestei modificări, orice dispozitiv care a fost setat anterior pe Enhanced va fi implicit în Basic. Astfel, unele dispozitive nu vor primi zboruri așa cum era de așteptat. Activarea datelor opționale de diagnostic va seta dispozitivul la nivelul de diagnostic 3 (anterior complet) și îi va returna pe utilizatori la zbor, așa cum este de așteptat ”, explică Microsoft.

Pe dispozitivele alăturate AAD sau Domeniul combinat cu telemetrie setat la Enhanced, singura cale de urmat este ca administratorii să stabilească politica de date de diagnostic pe deplin, în caz contrar, nu vor fi livrate noi modificări în programul Insider.

Următoarea versiune publică pentru utilizatorii Windows 10 este versiunea 2004, care este de așteptat în aprilie sau mai, conform programului tipic Microsoft pentru actualizările funcțiilor de primăvară.

Article Tags:
Article Categories:
ACTUAL · TEHNOLOGIE