,,NE SPĂLĂM PE MÂINI” CU AJUTORUL PRESEI

Autor

După scandalul apărut în mass-media în legătură cu mâncarea ţinută în condiţii improprii la Spitalul Judeţean de Urgenţe,  preşedintele Consiliului Judeţean  a ieșit în public.  Acum ne-a spus ce „investiţii” a făcut la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin. Ca de fiecare dată, s-a făcut că plouă când vine vorba de problemele cu care se confruntă spitalul şi s-a gândit să vorbească despre investiţii.

Luat prin surprindere?

Spitalul Județean de Urgențe se află în subordinea Consiliului Județean Mehedinți. Președintele Aladin Georgescu pare luat prin surprindere  și spune că va lua „măsuri urgente pentru remedierea situației”.

Nu ne putem juca cu sănătatea celor care vin să se trateze în această unitate. Voi cere măsuri urgente pentru remedierea situației și voi propune internalizarea serviciului alimentar. În prezent, acesta este externalizat, firma care are acest contract fiind amendată pentru neregulile constatate. Internalizarea este o soluție bună, aceasta fiind deja aplicată cu succes în cazul spălătoriei”, spune Aladin Georgescu într-o postare pe Facebook. Președintele Consiliului Județean Mehedinți uită să menționeze în postarea sa că în data de 8 octombrie 2019 l-a numit la conducerea Spitalului Județean Mehedinți, pe șeful său de cabinet, Ionuț Șerban.

Control urgent la Spitalul Județean de Urgențe

Premierul Victor Orban a solicitat  un control urgent la Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin. ”La  spitalul din Drobeta-Turnu Severin alimentele pentru cei internați sunt ținute în condiții improprii, iar aparatura medicală și clădirea au devenit pericole majore pentru pacienți. Situația a fost analizată în ședința de guvern de astăzi. Ca urmare, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, subordonată Ministerului Economiei, și Ministerul Sănătății vor demara controale la acel spital. Gravitatea situației este atât de evidentă, iar actuala conducere a spitalului ar trebui să-și facă bagajele urgent! Din nefericire, în Mehedinți au fost politizate de către PSD până și spitalele. Pentru PSD Mehedinți e mai importantă căpușarea spitalelor decât sănătatea pacienților”, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Dincolo de orice explicații, un lucru este cert: mizeria și degradarea domnesc la Judeţean de Urgenţe. Pacienții sunt obligați să suporte condiții improprii, iar actul medical are de suferit. Oamenii vin la spital cu gândul că se vor însănătoși, dar dau peste o situație ce trenează de decenii.

Article Categories:
ACTUAL