vineri, septembrie 22, 2023
AcasăACTUALOfițer S.R.I. prins în flagrant de D.N.A. în timp ce primea mită 

Ofițer S.R.I. prins în flagrant de D.N.A. în timp ce primea mită 

Un ofițer al Serviciului Român de Informații – Direcția Regională de Informații Dobrogea a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 2.500 de euro. Se pare că ofițerul SRI ar fi solicitat unei persoane această sumă pentru a influența anumiți funcționari din cadrul Serviciului să nu acționeze împotriva persoanei respective. Astfel, în data de 19 august, inculpatul a primit suma menționată anterior, fiind prins în flagrant de către DNA.

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 20 august 2022, față de inculpatul POPESCU BOGDAN, ofițer în cadrul Serviciului Român de Informații (S.R.I.) – Direcția Regională de Informații Dobrogea, cu gradul de căpitan, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor militari se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de data de 09 august 2022, inculpatul Popescu Bogdan, în calitatea menționată, i-ar fi pretins unei persoane, martor în cauză, suma de 2.500 de euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor funcționari din cadrul Serviciului Român de Informații, astfel încât să îi determine să nu își îndeplinească un act ce intra în atribuțiile de serviciu ale acestora și care ar fi vizat persoana respectivă.

La data de 19.08.2022, inculpatul Popescu Bogdan a primit suma de 2.500 euro în scopul anterior menționat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție

ARTICOLE SIMILARE