PERSOANA BĂNUITĂ DE FALSIFICAREA CERTIFICATELOR DE VACCINARE, ARESTATĂ PREVENTIV

Autor

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi se efectuează cercetări față de o persoană pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată şi fals informatic. 

În fapt, s-a reţinut că, inculpatul, fost registrator în cadrul Centrului de vaccinare Stadion municipal din Drobeta Turnu Severin, în perioada 15.05.2021- 25.06.2021, a accesat fără drept aplicaţia RENV de pe sistemele de calcul din centrele de vaccinare Stadion Municipal și Sala Polivalentă, ambele din municipiul Drobeta Turnu Severin şi a modificat datele informatice ale acesteia în sensul că, a suprascris peste datele de identificare ale persoanelor vaccinate, datele a 96 de persoane cărora le-a generat adeverințe de vaccinare false, care atestă în mod nereal că cele 96 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID 19.

Prin referatul din data de 23 septembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi a solicitat Tribunalului Mehedinţi, arestarea preventivă a inculpatului, cercetat pentru săvârșirea. infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată. Pentru acesta,  Tribunalul Mehedinţi a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi şi a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Article Categories:
ACTUAL