miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăACTUALPersoanele cu handicap grav pot fi evaluate la domiciliu

Persoanele cu handicap grav pot fi evaluate la domiciliu

Dacă până acum persoanele cu handicap grav erau puse pe drumuri și trebuiau să se prezinte periodic la comisia de evaluare pentru a obține prelungirea certificatului de handicap, în urma proiectului votat astăzi, 2 februarie, în plenul Camerei Deputaților, persoanele cu handicap grav pot fi evaluate la domiciliu. 

Este inuman și absurd să ceri, de exemplu, unei persoane cu membrele amputate, să se prezinte, în fiecare an, la comisia de evaluare pentru a vedea dacă situația s-a ameliorat”, a declarat Dumitru Mărculescu, deputat P.N.L. de Mehedinți, într-o postare publică pe pagina sa oficială.  

Potrivit proiectului, dacă o comisie de evaluare a stabilit anterior încadrarea în gradul de handicap grav, reevaluarea periodică se poate face la domiciliul persoanei, la cererea acesteia sau a reprezentantului ei legal.

Mai mult de atât, comisia de evaluare se deplasează la domiciliul persoanei după o prealabilă programare și informare a acesteia cu privire la data și ora efectuării evaluării periodice.

ARTICOLE SIMILARE