vineri, septembrie 22, 2023
AcasăACTUALPeste 1.000 de bunuri contrafăcute, ridicate în vederea confiscării de polițiștii de...

Peste 1.000 de bunuri contrafăcute, ridicate în vederea confiscării de polițiștii de frontieră mehedințeni

Peste 1.000 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și produse cosmetice, susceptibile a fi contrafăcute, au fost depistate de polițiștii de frontieră și jandarmii mehedințeni, într-un târg din municipiul Drobeta-Turnu-Severin. Cetățenii care aveau produsele expuse spre vânzare, au vârste cuprinse între 27 și 45 de ani. 

În data de 05 iunie 2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Mehedinți, au desfăşurat o acțiune specifică care a avut ca scop prevenirea și combaterea încălcărilor regimului dreptului de proprietate intelectuală.

În urma efectuării acțiunii, în incinta Târgului Veterani din Drobeta Turnu Severin, au fost depistate mai multe persoane de cetățenie română, cu vârste cuprinse între 27 și 45 de ani, în timp ce ofereau spre vânzare peste 1000 de produse, respectiv articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și produse cosmetice, produse ce poartă însemne identice cu mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare se ridică la aproximativ 64.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încălcare a dreptului de proprietate intelectuală.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.”, se arată într-un comunicat al Poliției de frontieră Mehedinți. 

ARTICOLE SIMILARE