POLIȚIȘTII MEHEDINȚENI, ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE

Autor

În această dimineață, polițiștii mehedințeni au organizat o acțiune în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră și menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică. Acțiunea s-a desfășurat pe drumurile europene, naționale și județene de pe raza județului Mehedinți, în mod special pe arterele rutiere cu un trafic substanțial generat de tranzitul vehiculelor.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate un număr de 44 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 27.000 de lei, au fost reţinute în vederea suspendării 2 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare. Dintre acestea, 7 contravenții au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză și una pentru conducere sub influența alcoolului.                                                                                                                                                                                             

Sfaturi de prevenire a accidentelor rutiere: 

  • Adaptaţi în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care se rulează, situând-o nu la limita admisă de lege, ci la limita mersului în siguranţă;
  • Reduceţi viteza în locurile impuse de lege şi în special la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii;
  • Măriţi distanţa între autovehiculele în mers ;
  • Evitaţi efectuarea unor manevre riscante şi îndeosebi a depăşirilor neregulamentare;
  • Nu consumați alcool sau substanțe interzise! Vor scădea capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, scad concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.
  • Adoptaţi un comportament preventiv în trafic!
Article Categories:
ACTUAL