POMPIERII MEHEDINȚENI, PREOCUPAȚI DE SIGURANȚA CETĂȚENILOR

Autor

În ultimele trei zile, pompierii militari mehedințeni au intervenit pentru stingerea a 11 incendii de vegetație uscată, majoritatea fiind anunțate de către cetățeni la scurt timp de la producere. Flăcările au cuprins circa 25 de hectare de vegetație uscată.
Pentru a preveni izbucnirea unor incendii, ca urmare a folosirii focului pentru igienizare, pompierii mehedințeni reamintesc cetățenilor că arderea se execută în condiții meteorologice fără vânt, numai pe timp de zi, sub supraveghere permanentă și în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice şi de comunicaţii.
Totodată, cetăţenii să dispună de mijloace şi materiale pentru stingerea eventualelor incendii și să nu părăsească locul arderii până la stingerea completă a focarelor.
De asemenea, arderea miriștilor, vegetației uscate, resturilor vegetale, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu focul – emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu, şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda de la 1.000 la 2500lei.
În perioadele de caniculă și secetă prelungită, arderea miriștilor, vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă.

Article Categories:
ACTUAL · ULTIMELE ȘTIRI